Geen producten (0)

't Donges Léesplangeske

Al jaren heeft Heemkundekring ‘De Heerlyckheit Dongen’ een dialectgroep onder de naam ‘Donges PlatVorm’. Deze werkgroep is druk doende om de Dongense taalschat vast te leggen en levend te houden. In dat kader heeft de dialectgroep in het verleden een 'Donges léesplangeske' gemaakt wat u wellicht al eens op de website van de Heemkundekring heeft gezien. Dongen.nieuws.nl, de website die dagelijks veel aandacht besteed aan alles wat te maken heeft met  Dongen en haar inwoners, heeft onlangs de dialectgroep en het bestuur van de heemkundekring benaderd met het verzoek het leesplankje uit te brengen in een tastbare versie. Dit verzoek werd positief ontvangen, temeer omdat hiermee de belangstelling voor het Dongense dialect weer een extra steun in de rug krijgt. De dialectgroep heeft de originele tekeningen, die gebruikt werden bij het door hen gemaakte leesplankje, ter beschikking gesteld aan dongen.nieuws.nl. In een  zorgvuldig proces zijn  deze met de nieuwste technieken gedigitaliseerd en op een professionele wijze verwerkt tot een eindresultaat wat zijn weerga niet kent. Een origineel Dongens leesplankje gedrukt op een houten ondergrond: ’t Donges Léesplangeske

 ’t Donges Léesplangeske is gedrukt op berkenhout van 9 mm dikte  en heeft een afmeting van 21 x 30 cm. Het plankje zit, samen met een bijgeleverd ophangsysteem, degelijk verpakt in een passende doos  met daarop een fraaie  afbeelding van de inhoud. In de doos zit een inlegvel met daarop wat achtergrond-informatie over ’t Donges Léesplangeske  en leesplankjes in het algemeen.

 ’t Donges Léesplangeske is ook te koop bij Bruna Dongen aan de Hoge Ham 154

 

 ’t Donges  Léesplangeske is een uitgave van dongen.nieuws.nl in goed overleg met Heemkundekring Dongen en de dialectgroep ‘Donges PlatVorm’.