Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Mijn oma denkt dat ik haar zusje ben

€ 5,95 (inclusief btw 21%)
Omschrijving

Een jeugdboek dat in begrijpelijke en verhalende taal
dementie uitlegt aan kinderen. Uniek met dit thema en uniek hoe het geïllustreerd is: met realtime foto’s gecombineerd met tekeningen, soms in één beeld, soms illustraties die een duidelijk vervolgbeeld geven.
Nicolle Christiaanse is vooral bekend om haar jeugdboeken over paarden, u wel bekend, met ruim 350.000 verkochte boeken. Samen met fotograaf Jan Stads schreef zij eerder het kijk- en leesboek vooral voor volwassenen “Dementie, een vergeten wereld”. Hoofdpersoon in dit educatieve jeugdboek is haar eigen moeder, die momenteel in een gesloten dementie-afdeling huist.
Voor ons een belangrijk maatschappelijk boek waarbij kinderen op een makkelijke “leuke” manier leren omgaan met dementie.

biografie schrijfster Nicolle Christiaanse

Verhalen schrijven, dat is wat ik graag doe. Mooie, spannende, vrolijke, verdrietige, grappige, boze en liefdevolle verhalen. De ene keer is alles wat ik vertel echt gebeurd. De andere keer is het deels waar en deels verzonnen. Soms is het allemaal fantasie. “Mijn oma denkt dat ik haar zusje ben” is gebaseerd op mijn eigen moeder! Mijn naam is Nicolle Christiaanse. Samen met mijn man Joost woon ik in een romantisch, klein boerderijtje net buiten Oisterwijk. We hebben drie kinderen, twee kleinkinderen en veel huisdieren: de honden Freek en Noortje, poes Tessie en de pony’s Fritske en Jorrin. Ik ben geboren op 10 maart 1964 en opgegroeid in Tilburg. In die stad ging ik naar de basisschool en naar het VWO. Daarna heb ik gestudeerd voor drogist en natuurgeneeskundig therapeute. Als therapeute begin je meestal een praktijk, maar dat paste niet bij mij. Schrijven vond ik veel leuker, dus ging ik daarmee aan de slag. Mijn allereerste succes was een kort leesverhaal, dat in 1997 verscheen in het tijdschrift ‘Donald Duck’. Sindsdien werk ik voor meerdere uitgeverijen. In ‘Penny’ en andere tijdschriften verschijnen leesverhalen, informatieve teksten, interviews en strips die zijn getekend volgens mijn scripts. Mijn jeugdboeken geeft uitgeverij Kluitman uit. Dat zijn er al meer dan 20! In eerste instantie schreef ik alleen maar voor de jeugd. Tot ik ontdekte dat ook volwassenen graag mooie verhalen lezen. Voor hen schrijf ik non-fictie, oftewel waargebeurde verhalen. Om deze goed in beeld te brengen werk ik samen met fotograaf Jan Stads. Mijn teksten gecombineerd met foto’s komen uit in boeken bij uitgeverij Pix4Profs.

SUPERSALE!
Nu voor € 5,95 (incl gratis bezorging in gemeente Dongen)